Zeytinyağlı Bakla

Biz sebze seven bir aile olduğumuzdan her mevsimin sebzesi evde pişiryor. Baklayı bir yemek gibi değil de zeytinyağlı olarak tüketmeyi daha çok seviyoruz. Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yanında servis edebilirsiniz.

Malzemeler :

500 gr Bakla
2 Baş Yeşil soğanın yeşil olan tarafı
1 Limonun suyu
2 Su Bardağı su
1/2 Çay bardağı zeytinyağ
1 Çorba kaşığı un
1 -2 Dal dereotu
1 Adete kesme şeker
Tuz

Yapılışı :

1. Baklaları yıkayıp ayıklayın küçük parçalar halinde kırın. Limon suyunu üzerinde gezdirip karıştırın.

2. Baklaları tencereye koyun, Yeşil soğanların yalnızca yeşilini ince ince kıyıp baklanın üzerine yayın. Zeytinyağı, suyu, tuzu ve kesmeşekerini üzerine ekleyin.

3. 15 dk harlı ateşte pişirin daha sonra üzerine unu ekleyin. Toplam 30 dk orta ateşte pişirmeye devam edin.

4. Ocağı kapatmadan 5 dk önce doğramış olduğunuz dereotunu üzerine serpin. Afiyet Olsun...

Not :
Verdiğim dakikalar aşağı yukarı tahminlerden kaynaklanıyor. Baklanın cinsine göre pişme derecesi fark ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...