Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
Kuru Patlıcanları heryerde paketli bulmak zor. Bu hafta sonu Finike'de bir markette bulunca hemen aldım. Tarifini kendi sevdiğim baharatları kullanarak yaptım. Kızım dahil olmak üzere hepimiz çok beğendik.
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı dolma baharı
Tuz, Karabiber.
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Kuru Patlıcanları Haşlamak için 1,5 lt sıcak su
Dolmanın üzerine:
1/2 çay bardağı nar ekşisi
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 su bardağı su
1. Pirinçleri yıkayıp derin bir kaba koyun, soğanları yemeklik doğrayıp ekleyin, sırasıyla domates ve biber salçası, nar ekşisi, dolma baharı, tuz, karabiber ve yağını ekleyip karıştırın.
2. Kuru patlıcanları sıcaksuda 3-5 dk haşlayıp çıkarın, ılıdıktan sonra iç malzemesini doldurun. Patlıcanların ağzına kadar olmayacak şekilde doldurun ve tencereye dizin.
3. Tencerenin içine küçük bir tabak yerleştirin ki dolmalar dağılmasın.
4. 1/2 çay bardağı nar ekşisi 1/2 çaybardağı zeytinyağ ve 2 su bardağı suyu dolmaların üzerine ekleyip orta ateşte 30 dk kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder