Yeşil Zeytin

Bu sene ilk defa zeytin kurmaya karar verdim. Sağolsun arkadaşlarımın yardımıyla önce pazardan gidip güzel yeşil zeytin aradık bulduk. Eve getirdikten sonra 3-4 saat suyun içinde kalması gerektiğinden (daha güzel kırılması için) zeytinleri önce suda beklettik sonra elimize eldivenlerimizi geçirip taşla kırma yöntemi olarak bilinen yöntemi kullandık. 5 lt'lik pet şişelere doldurduk ve su ilave ettik şişeleri kapattık. Yaklaşık 8-10 gün suyunu düzenli süzüp suyunu yeniledik.Zeytinin tatlandığına kanaat getirdiğimizde, zeytinlerin suyunu süzdük.Diğer tarafta bir kaba su koyup içine kaya tuzunu ekledik.Bu yöntemi yumurta kullanarak yaptık.Aslında annelerimiz iyi biliyor ama benim gibi bu işi ilk defa yapacaklara anlatayım. Suyun içine yumurtayı bir terazi mantığıyla koyuyoruz şöyle ki; suya ne kadar tuz koyarsak yumurtanın yukarı çıkması o kadar artıyor. Yumurta suyun yüzünde yükseldiğinde tuzu kafi geldiği anlamına geliyor. Daha sonra bu suya 3-4 limon sıktık ve yarım çay bardağı zeytinyağı koyduk bu şekilde suyu pet sişelere ağzına kadar doldurduk. Su bitirdikçe işlemi tekrar yaptık. Bu sene kızkardeşime, anneme ve kendime 30 kg zeytin kurdum. Şimdi kendi emeğimle yaptığım zeytini sadece kahvaltılarda değil akşam yemeklerinde dahi yiyoruz. Herkese Tavsiye ederim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...