Bu tarifi eşimin Babannesinden öğrenmiştim. Birçok farklı çeşidini yapanı gördüm, okudum fakat bu benim çok sevdiğim, herkesinde çok beğendiği bir lezzet. Özellikle hafta sonu kahvaltıları için ideal.
Acukalı Ekmekler |
2 Çorba kaşığı Biber salçası
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 Su bardağı kuru ekmek içi
2 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
1 Çorba kaşığı zeytinyağ
1 Çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz, Karabiber isteğe göre
Yapılışı :
1. Biber ve Domates salçasını karıştırın daha sonra tüm malzemeyi sırasıyla ekleyin. Sarımsağı ezin onu da ekleyin.
2. Cam bir kavanozda saklayabilirsiniz. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder