Hafta sonlarının vazgeçilmez tadı.
Kızarmış Deniz Levreği, soğanlı patates ve köy ekmeği. Patates zaten balığın yanına yakışan bir lezzet. Soğanla da bir araya gelince çok güzel oluyor.
Malzemeler:
3 orta boy patates
3 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Az suda haşlayın. Patateslerin iyce ezilip, yumuşamasına iin vermeyin.
2. Soğanları yarım ay şeklide doğrayın. Tavaya sıvıyağı koyup soğanları ekleyin. Soğanlar iyice pişip ezilene kadar kavurun.
3. Haşladığınız patatesleri soğanların içine ekleyip tuzunu atın 5 dk beraberce kavrulduktan sonra ocağı kapatın. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder