Yayla Çorbası


Malzemeler :
3 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı pirinç
1 Yumurta
1 Çorba kaşığı Un
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı Kuru Nane
1,5 litre sıcak su
Tuz

Yapılış :
1.  Yoğurdu tencereye koyun içine yumurtayı kırın ve un ekleyip blendırdan geçirin. Diğer tarafta 1,5 litre suyu kaynatın. Ketıl kullanmak avantaj sağlıyor.

2.  İçine yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra sıcak suyu ekleyip 10 dk daha kaynatın.

3. Tereyağını küçük bir kapta kızdırın içine kuru naneyi ekleyin fakat naneyi tereyağında bekletmeden hemen çorbaya aktarın Tuzunu en son ekleyin ki ekşimesin. Afiyet olsun...

Not :
Bu çorbanın en önemli sırrı kesilmeden yapmaktır onun için 1- kaynayana kadar karıştırmayı aynı yöne ve hiç bırakmadan yapmalısınız 2- tuzunu en son atmalısınız 3- çorba soğuyana kadar tencerenin kapağını kapatmamalısınız!!!
Kendi mayaladığınız yoğurtla güzel olur, birde yoğurdun kaymağını kullanırsanız tadına tad katar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...