Fırında Karnıbahar

Malzemeler : 1 adet orta boy karnıbahar 1 çay bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ tuz, karabiber, kırmızı biber Üzeri için : 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı: 1. Karnıbaharları temizleyip 10-15 dk sirkeli suda bekletin yıkayıp süzün. Az suda haşlayın, hafif yumuşamaları yeterli. 3. Bir kaba süt, un, yumurta, yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biberi karıştırın. Haşlanmış karnıbaharları karışıma bulayın sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarana kadar pişirin. 4. Diğer tarafta sarımsakları ezip, yoğurda ekleyin. Fırından çıkardığınız ılık karnıbaharların üzerine dökün. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...