Evde bayatlayan ekmekleri atmamak için türlü yollar deniyorum. Bazen bayat ekmekleri toz haline getirip köftelerde kullanıyorum bazen de bu şekilde kullanarak çorbalara ayrı bir lezzet katmasını sağlıyorum. Çorbalara daha koymadan, benim gibi atıştırıp bitirme riskiniz de var:)) Ben bu sefer sarımsak koymadım ama siz isterseniz 1 diş sarımsak ezip ekleyebilirsiniz.
Malzemeler :
3 Dilim Bayat ekmek
2 Çorba kaşığı zeytinyağ
Yarımşar çay kaşığı kuru fesleğen, kuru kekik,kırmızı toz biber,karabiber.
Yapılışı :
1. Ekmekleri küp küp kesin. Cam bir kaseye zeytinyağını ve baharatları ekleyin karıştırın. İçine ekmekleri ekleyip güzelce harmanlayın.
2. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Çorbaların üzerine ekleyin. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder