Malzemeler :
2 Adet Yumurta (1 beyaz üzerine)
8 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Margarin ( Oda Sıcaklığında)
1 Su Bardağı sıvı yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1,5 Su Bardağı dövülmüş ceviz
Un
Yapılışı:
1. Önce Margarin şeker, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, vanilyayı karıştırın sonra unu yavaş yavaş yedirin. Hamur ne sert ne de yumuşak bir kıvamda olacak.
2. Hamurdan küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın, daha sonra ayırdığımız yumurta akına sonra da cevize batırarak tepsiye dizin.
3. 180 Derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder