Kolay Tatlı

Malzemeler :

1 Yumurta
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1.5 Su Bardağı Un
1.5 Su Bardağı İrmik
1 Limon Kabuğu Rendesi

Şerbet :
2 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su

Yapılışı:
1. Tüm malzemeyi yoğur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak veya kurabiye kalıplarını kullanarak şekil verebilirsiniz.


2. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
3. Şekeri ve suyu karıştırın, fırından çıkmış tatlının üzerine soğuk olarak şerbeti yedirin.

Püf Noktası:
Şeker ve su kaynatılmadan soğuk olarak yapılıyor. Fırından çıkarılan tatlıları 5 dakika bekledikten sonra şerbetini dökün.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...