Malzemeler :
1 kg Yufka
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
l yumurta sarısı
Tuz
Sos:
1,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ile beraber tavada hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
2. Kıymayı ilave edip kavurun tuzunu attıktan sonra altını kapatıp kuş üzümlerini ilave edin.
3. Yufayı tezgaha serip yarım ay şeklinde kesin hazırladığınız sostan yufkaya sürün ve kıymalı harcı yufkanın düz tarafına şerit şeklinde yerleştirin ve rulo yapıp tepsiye yerleştirin.
Detaylar:
Harcı, 1 kg yufkaya denk gelecek şekilde ayarlayın. Sosunuz artarsan böreği fırına vermeden önce üzerine dökebilirsiniz.
Harikasın canım benim .Kendi ellerimle denediğim ve yiyen herkesin '' Aaaaaaa!Ama bu Sarıyer böreği'' dedikleri muhteşem bir lezzet.
YanıtlaSilHerkese afiyet olsun....