Vişneli kek

 Malzemeler :
 3 yumurta
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı şeker
 1 limonun rendesi
 1 kabartma tozu
 1 Vanilya
 Pudra şekeri
 1 kase vişne
 Un
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın diğer malzemeleri tek tek ekleyin. Kabartma tozu ve
vanilyayı en son eklerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Hamurun kıvamını anlamak için karışımın ne çok akışkan ne de katı olması gerekir. 28x28 cm kare borcamı önce hafif yağlayıp daha sonra un serpin ve karışımı kaba dökün.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın, tüm hamurun üzerini kaplayın. 180 derece fırında pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri döküp servis yapın . Piştiğini anlamak için bıçak saplayabilirsiniz atadan kalma yöntemdir işe yarar:)) 
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...