- Öncelikle kaynayan tuzlu suda lahana yapraklarını haşlayın.
- Diğer tarafta tencerede yağı ve yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz daha sonra pirinçleri ekliyoruz 1-2 dk kavrulan pirince salçaları ekleyin.
- İnce kıyılmış maydanozu, naneyi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- 1 çay bardağı sıcak su ekleyip ocağı kapatın.
- Haşlayıp ılıttığımız lahanaları ortadan ikiye ayırıp sarın. İster klasik sarın, isterseniz muska şeklinde de yapabilirsiniz. Tenceredeki iç bitene kadar sarmaya devam edin.
- Yayvan bir tencereye sarmaları yerleştirin üzerine düz bir tabak kapatın. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak suyu ve biraz tuzu ekleyip pişirin. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin. Suyu biterse sıcak su ekleyebilirsiniz.
- AFİYET OLSUN
Lahana Dolması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder