Mercimek Köftesi
Malzemeler :
1,5 Su bardağı Kırmızı Mercimek
1 Su bardağı ince kızırlık Bulgur
4-5 Dal Yeşil Soğan
1 Orta boy Kuru Soğan
Yarım demet Maydanoz
Yarım limon suyu
1,5 Çorba kaşığı domates Salçası
1,5 Çorba kaşığı biber Salçası
Tuz, Karabiber, Sıvıyağ
Yapılışı :
1. 1,5 Su bardağı kırmızı mercimeğe 4 su bardağı soğuk su ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın. Bulguru içine ekleyin 15-20 dk'a dinlendirin.
2. Diğer yanda geniş bir kaba domates ve biber salçalarını koyun üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökün ve iyice karıştırın. (Bu işlemi salçadaki çiğ kokusu olmasın diye yapıyorum.) Dinlendirdiğiniz mercimekli bulguru bu kaba koyun, daha sonra soğanı ince ince doğrayın, maydanoz ve yeşil soğanları kıyın kaba ekleyin.
3. Elinizin yanmayacağını anladığınızda tuz, karabiber, limon suyunu ve sıvıyağı ekleyip iyice yoğurun.
4. Küçük parçalar koparıp şekil verin. Marul , Domatesle servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder